Om Royal fireworks
Royal Fireworks' historie
Royal Fireworks' historie
Mange kan sikkert huske Royal First Class, som var et anerkendt kvalitetsmærke indenfor fyrværkeri. Royal First Class var både ejet og produceret af N.P. Johnsens Fyrværkerifabrik.
I 2011 blev N.P. Johnsen opkøbt af Fyrværkerieksperten A/S, og det har været vores ønske at bevare Royal First Class’ stolte traditioner i det nylancerede Royal Fireworks.
Royal Fireworks kører som en selvstændighed enhed, der deler lagerfaciliteter med Fyrværkerieksperten. Både markedsføring, salg og produkudvikling kører selvstændigt fra Fyrværkeriekspertens øvrige aktiviteter.
Bag om fyrværkeriet
Se videoen hvor vi går bag om produktionen af vores fyrværkeri.
Fyrværkeriets historie - Fra Kina til Danmark
Det er ikke mange, der tænker på, hvorfra fyrværkeriet stammer, når man står nytårsaften med lighteren i hånden i færd med at antænde sit krudt. Men vidste du for eksempel, at fyrværkeriet allerede blev opfundet for tusindvis af år siden? Og at traditionen med fyrværkeri hverken er dansk eller vestlig?
Historien tager sin begyndelse i Kina omkring år 600-900 efter vores tidsregning. En kinesisk alkymist, en kemiker fra fortiden, forsøgte at finde ingredienserne til en livseleksir. Alkymisten skrev alle sine blandinger omhyggeligt ned, så det ville være muligt at genskabe livseleksiren, hvis det lykkedes.
Men da én af alkymistens blandinger ved et uheld blev antændt, kom der en enorm, farvet flamme, der forbrændte den ambitiøse alkymist. Denne flamme skulle vise sig at være verdens første fyrværkeri. Ingredienserne var salpeter, svovl, arsenssulfid og honning. Blandingen af disse ingredienser blev i første omgang betragtet som farlig. Alligevel gik en række andre kinesiske alkymister igang med at eksperimentere med det nyopdagede krudt.
Hurtigt fandt de kinesiske alkymister på at fylde den nyopdagede sprængfarlige blanding i bambusrør. Det gjorde, at man bedre kunne kontrollere krudtet. Samtidig frembragte det et stort brag, når krudtet blev antændt. Verdens første “kinesere”, som de små stykker knald-fyrværkeri kaldes i Danmark, var født. Senere blev knald-fyrværkeriet udvidet med en lunte af papir, og senere endnu blev der puttet finner på rørene, så de kunne flyve med krudtets kraft ligesom nutidens raketter.