Årets Batteri 2019, Nyheder

Årets batteri finalist #4 – Jonas med Garderens Salut

I konkurrencen Årets batteri er der i alt blevet fundet 5 finalister. I år har 5 professionelle fyrværkere været dommere og hver peget på et finalistbatteri. De har vægtet originalitet og sammensætning af effekter og farver og på baggrund af det udvalgt 5 finalister som de synes var ekstra spændende! Dog var det ikke et let valg, med de rigtigt mange forslag vi har modtaget. Det er især det at batterierne har været gode, brugbare og flotte, som vores dommere har værdsat ved de mange forslag.

Generelt var dommerne meget imponerede over de mange flotte og gennemarbejdede batteriforslag de fik. De har kunne se, at de mange deltagere i konkurrencen har været super engagerede og virkelig sat sig ind i tingene.

Så på den ene side en dejlig og let opgave for vores dommere at finde finalister ud fra så mange gode bud. Og dog, for hvordan skærer man ned til kun 5 forslag, når der er så mange gode at vælge imellem?

Hver af de 5 finalister har indsendt en video, hvor de kort beskriver ideen til batteriet, hvilke farver og effekter der er valgt, samt hvad de glæder sig mest til at se, når videoen af deres batteri offentliggøres.

Læs med her for at se hvad vores fjerde finalist, Jonas, havde at sige.

Jonas med Garderens Salut

Vores fjerde finalist i konkurrencen Årets Batteri er Jonas Lagerbon Olsson.

Jonas har designet batteriet Garderens Salut som en hyldest til alle garderne, der står indenfor ved dronningens nytårstale. Det er et 44 skuds batteri med både lige og vinklede opskud. hvor der er tænkt over farvekombinationen. Der startes med blå mine – farven fra gardernes bukser – og ender ud med rød chrysanthemum som gardernes jakker.

Det sluttes af i en kæmpe guldfinale med crackling.

Jonas har helt sikkert tænkt meget over farve- og effekt-sammensætning i sit bud på Årets Batteri.

Hvorfor valgte dommeren dette batteri?

Steffen Hinge fra Trier Festfyrværkeri, pegede på Garderens Salut som finalist batteri. Nedenfor kan du læse hvorfor.

Valget er faldet på Garderens Salut, fordi hele konceptet omkring batteriet er gennemført. Batteriet er en hyldest til den Kongelige Livgarde og er holdt i deres farver. Det er godt opbygget og indeholder enkle flotte effekter.